Inspirerande nystart för Graffiti Café

Publicerat: 4 januari - 2021

Inspirerande nystart för Graffiti Café

Café Graffiti är en klassiker från 1985 vi alla känner till – och förra året fick caféet en ny ägare! Matilda Svanlund hade jobbat på Graffiti i sammanlagt fyra år när hon fick förfrågan om att driva det vidare. Matilda hade först planer på att ut och resa och valde att avvakta. Sedan kom pandemin, resandet fick ställas in och Matilda, med drömmar om att ha en egen cateringfirma, tänkte att; “ska jag satsa kan jag lika gärna göra det nu. Klarar man att starta i en uppförsbacke borde man ju klara sig rätt bra sen.”

Matilda berättar att man satsar mycket på take-away på Graffiti. Deras klassiska bakade potatisar, sallader och wraps gör sig speciellt bra on-the-go och är mångas favorit på jobbets lunchrast. Under pandemin har man löst det som så att man tar in max tre personer åt gången, medan övriga får köa med bra avstånd till varandra utanför. Caféet använder även vår ringklocka, vilket har varit extra bra på lugnare timmar. 

Under julledigheten passade Matilda på att renovera lokalen tillsammans med sina sambo. Tanken är att fräscha upp, men hon har även framåt stora planer om hur det klassiska caféet kan komma att ändras. Matilda menar också att man snart kan se framemot en ny meny. Hon avslöjar att den nya menyn kommer ha mycket veganskt och vegetarisk för att bemöta efterfrågan i city. 

Matilda är speciellt nöjd med hur rummet längst in har blivit – rummet med kakelugnen har prytts med nya och mysiga sittplatser, fåtöljer och soffor. Det hemtrevliga rummet är uppbyggt efter soffgrupper, och skapar ett perfekt häng för kompisgrupper på 3-4 personer. I fönsterkarmen och på borden står olika sortens spel utplacerade och är en perfekt mötesplats vare sig du är sugen på en kaffe eller en längre lunchträff.

Berätta något som inte alla vet!
Vi sysslar även med catering! Allt från företagsfrukost till smörgåstårtor och landgångar. Beställ på 044-12 59 90. Det är inte heller många som vet om att caféet har ett brett sortiment av olika kaffen, och att vi har börjat allt mer även med klassisk fika.

Vi vill också välkomna Graffiti som medlemmar i Kristianstad City – tack för att ni är med och gör skillnad!

FLER NYHETER OCH EVENEMANG

Biljardkompaniet ställer om – till Foodtruck

Ställ inte in, ställ om. Det är en fras vi nog har hört minst 1000 gånger under det gångna året, men Biljardkompaniet är en fantastiskt exemplar på hur just detta kan gå till. Deras verksamh...

Grands restaurang & hotellfrukost är tillbaka!

Rasmus Petersson på Quality Hotel Grand vill låta hälsa att man öppnat upp både restaurangen och hotellfrukosten igen! Det finns gott om plats och hotellet har anpassat sig så att du ska vara s...

Årets första utställning 12 feb – 14 mars

Välkomna till årets första konstutställning i Kristianstad City! Tillsammans med lokala konstnärer och kreatörer skyltar vi upp tomma fönster och sätter färg på city med ljuvliga verk. Det b...