Gåvokortet #FörKristianstadCity

Publicerat: 23 april - 2020

Gåvokortet #FörKristianstadCity

Handelsstaden Kristianstad AB har tagit fram ett Gåvokort för City, som stöd till våra medlemsföretag. 

I den nya surrealistiska vardagen vi befinner oss i är det viktigare än någonsin att stötta cityhandeln. Många har det kämpigt och framtiden är oviss. Samtidigt finns det lokala viljor bland flera företag och organisationer: det var när Högskolan Kristianstad hörde av sig till Handelsstaden som man insåg att intresset för att stötta city var stort och ett mer konkret stöd behövdes göras omgående. Då togs Gåvokortet #FörKristianstadCity fram. Gåvokortet ska fungera som betalmedel hos anslutna medlemsföretag, med stor variation på utbud. Anslutna konditorier, klädbutiker, restauranger, florister, optiker och frisörer ska bland andra ta emot korten. 

Ett gåvokort med dubbel effekt
Det blir ett Gåvokort med dubbel effekt – du får visa uppskattning till någon med en fin present, och hjälper samtidigt en lokal handlare som kanske har det kämpigt just nu. Gåvokortet #FörKristianstadCity är en förlängning av kampanjen med samma namn, med budskapet att stötta city under en tid där det kan vara avgörande. Under samma kampanj samlas de åtgärder och kreativa lösningar som handlarna tagit fram för att underlätta kundens vardag.

Varmt intresse för korten bland större företag
Charlotte Svärd, verksamhetsledare på Handelsstaden Kristianstad, berättar om intresset för Gåvokortet.

“Det började med Högskolan Kristianstad, sedan har ordet spridit sig och fler stora företag har hört av sig om att de vill beställa Gåvokort till deras anställda för att stötta city. Vi ser en enormt positiv respons – det märks verkligen att stödet för city finns, att vi är många som brinner för vår stadskärna och dess innehåll.”

Högskolan Kristianstad, som blev första beställare av Gåvokortet, valde att dela ut julklappar till sina 563 anställda redan nu. Håkan Pihl berättar,

“Vi känner ett speciellt ansvar för vår stad eftersom vi behöver en levande stadskärna för att vara en attraktiv högskola.”

Gåvokorten kan i dagsläget beställas med längsta giltighetstid 31 december 2020, men Handelsstaden Kristianstad rekommenderar en giltighetstid på tre månader. Beställning görs endast via Handelsstaden Kristianstad och mer information finns på handelsstaden.com/gavokort.

Kort giltighetstid ska få igång handeln
“Det var på beställarens egna initiativ som vi valde att ha gåvokort med en kort giltighet – just eftersom det är viktigt att stödet för city finns här och nu, i dessa utmanande tider. Fler och fler medlemmar ansluter sig att ta emot Gåvokortet efterhand. Vår ambition är såklart att alla våra medlemmar ska ansluta sig, men också att de som i dagsläget inte är medlemmar i Handelsföreningen väljer att gå med. Det krävs en kraftsamling och det bästa jobbet gör vi tillsammans.” Charlotte Svärd. Charlotte Svärd utesluter inte att även privatpersoner inom snar framtid ska kunna beställa Gåvokorten.

Design av Gåvokorten är framtaget av Handelsstadens kommunikatör och projektkoordinator Pauline Ågren och produktionen görs av Arkitektkopia. 

Läs mer om beställning och upplägg här.
Läs Kristianstadsbladets artikel
här.

Awsmstore
Axelssons Conditori
Brödboden
Blom
Borgmästaregården
Cenino
Cronerts Guld
Conditori Duvanders
Cervera
Donna
DirektOptik
Ekbergs Man
Ekbergs Woman
Ekbergs Home
Glasskiosken Lilla torg
Gyllene Saxen
Scorett City
Guldsmed Björn Nilsson
Guldsmed Rolf Nilsson
Innergården & Vänner
Laserdome
Kippers Källare
Fotograf Fredrik
Martini Restaurang
O’Learys
Partaj
Pär Schmidt’s Optik
Restaurang La Cucina
Restaurang Lilla P
Restaurang Smaca
Stadshotellet Kristianstad
Sotnosen i Fornstugan
Sandelins
Skägg & Lockar
Taco Bar
Wallenbergs skor
We Love Denim

X

FLER NYHETER OCH EVENEMANG

STUDENTMENYER & UPPLEVELSER

Våra krögare i city vill göra Studenten till en minnesvärd & trygg tid trots de minst sagt annorlunda omständigheterna. De har därför skapat menyer som passar för en trevlig studentmiddag ...

MUSIKKVÄLLARNA PÅ STORA TORG FRAMFLYTTADE

Vi hade sett framemot och planerat för tredje årets upplaga och succe av Musikkvällarna under juni, juli och augusti. Men med anledning av covid-19 och de rådande restriktionerna kommer inte Musik...

STUDENTSPECIAL: Kostymer för honom

Om mindre är en månad är det dags för utspring. I år ser studentfirandet annorlunda ut – men likväl bör det firas på det sätt man kan! I en kommande serie tipsar vi om citybutikernas st...