Rabalder – med hjärtat på rätta stället

Publicerat: 12 december - 2019

Rabalder – med hjärtat på rätta stället

När jag träder in i butiken på Östra Storgatan är det med ett stort leende jag blir mottagen. Just nu hjälper Julia en kund, en dam som behöver hjälp med att hitta något som funkar för just henne. Det är med ett gediget engagemang Julia guidar kunden med färger och storlekar och jag väntar snällt bredvid. Jag blir informerad om att man kan boka in personlig styling men att det sällan krävs eftersom tjejerna redan är så engagerade i de kunder som behöver hjälp att hitta rätt och utforska.

När damen hittat just det där plagget hon trivdes lite extra i, ett spontanköp hon valde att slå till på och betalat för sig kommer Julia kollega in, Karin. På torsdagar jobbar de nämligen ihop. 

När vi pratas vid är det med stor stolthet de berättar om företaget bakom Rabalder och deras värdegrund. Rabalder har ett fokus på det tidlösa – du ska kunna jobba med olika kombinationer och komplettera din outfit när du vill, oavsett om du vill komplettera ett plagg du köpte för två år sedan eller förra veckan. 

Butiken är också unik med sitt perusortiment. Ett självständigt kvinnokollektiv i Peru fick 2004 möjligheten att skapa upp sitt egna företag och chansen att försörja sig själva. De levererar en högkvalitativ kollektion i alpackagarn i liten upplaga till Rabalders butiker – ett hantverk av naturmaterial helt enkelt. I plagget kan du alltid läsa mer om vem det är som skapat plagget du håller i dina händer och just hennes unika historia. 

En annan viktig aspekt för företaget är hållbarheten och återbruk  – Rabalder har startat upp något de valt att kalla “Rabalder Återbruk”, vilket innebär att butiken tar emot gamla Rabalder-plagg och säljer dem på nytt för 100kr. Kvaliteten är så pass bra och tidlös att det funkar – och det uppskattas av kunderna! Pengarna går därefter oavkortat till välgörenhet. Just nu till Unizon som samlar över 140 kvinnojourer, tjejjourer och andra stödverksamheter och arbetar för ett jämställd samhälle fritt från våld.

I butiken finns också möjlighet att boka in kundkvällar på minst åtta personer efter butiken stängt. Då får man butiken för sig själv och Rabalder bjuder på goodiebags, tävlingar, personlig styling – ofta i samverkan med närliggande verksamheter. Helt klart en minnesvärd kväll för kunden! 

Välkommen till Rabalder – för att stötta något gott, boka in en härlig shoppingkväll eller för att få gedigen hjälp av personalen med passion för kläder! 

FLER NYHETER OCH EVENEMANG

Hållbarhet & hälsa i city: Lagning & andrahand med Polarn & Pyret

Nytt år – nytt jag! Känner ni igen er? Under januari och februari kommer vi att presentera 10 citytips med fokus på hälsa & hållbarhet – för att du ska kunna göra smartare val f...

25
jan

Rockvecka i city!

Tiden framöver går verkligen i rockens tecken! Varför inte rivstarta med bandtävling på Biljardkompaniet, där du har chansen att rösta fram två band som får uppträda på sommarens Kristianst...

Musikkvällarna kommer tillbaka 2020!

Vi har glädjen att meddela att sommarsuccén Musikkvällar på Stora Torg med stolt huvudsponsor Sparbanken Skåne och samarbetspartner Kulturföreningen Äntligen återkommer för tredje året i rad...