Kristianstad – Närmast till allt!

Vadå närmast till allt? Ja, i vilken annan stad har du över 250 butiker och restauranger inom fem minuters promenad, i en genuin historisk stadskärna med stort utbud av shopping, konst och kultur? Med ett av Sveriges största stadsnära strövområden bara några minuter bort? I Kristianstad behöver du inte välja mellan upplevelserna – du hinner med allt!

Om oss

Välkommen till Handelsstaden Kristianstad

Här hittar du allt från den lilla anrika butiken som gått i arv till de stora butikskedjorna med ett utbud som matchar storstäderna. Det där lilla extra och unika hittar du hos oss, och vi prioriterar på god service!

Upplev atmosfären och njut av en vacker, genuin stadskärna med kulturella impulser och charmiga smågator och torg. Njut av en stunds avkoppling på något av våra mysiga caféer eller restauranger. Ett populärt besöksmål är Galleria Boulevard på Östra Boulevarden. Oslagbart är närheten till naturen och fina parker. Bara ett stenkast från Resecentrum ligger vårt vackra och välbesökta naturum mitt ute i Helge å. Staden grundades 1614 av Christian IV och har sedan dess varit en knutpunkt för handel i alla dess former.

2014 utsågs Kristianstad till Årets stadskärna av svenska stadskärnors förbund.

Varmt välkommen till Kristianstad!

Handelsstaden Kristianstad AB

Under 2011 gick Kristianstads kommun, Handelsföreningen och Fastighetsägarna samman för att jobba med centrumutveckling under namnet Handelsstaden Kristianstad AB. Organisationen arbetar med att utveckla stadskärnans dragningskraft, skapa förutsättningar för en gynnsam utveckling av stadens näringar och att stärka fastighetsvärdena. En viktig fråga för Handelsstaden Kristianstad är att utveckla stadskärnans utbud av handel, caféer och restauranger.
Handelsstaden Kristianstads operativa arbete ser i fyra arbetsgrupper med fokusområde: Tillgänglighet, Marknadsföring, Tryggt & Säkerhet samt Rent & Snyggt.